Gereedschap Rubriek op het Forum

Tips, regels, vragen en mededelingen

Moderators: R4F6GTX Automaat, Mark4GTL, Nando

Plaats reactie
jandoe1000
Berichten: 1674
Lid geworden op: ma dec 08, 2008 2:43 am

Gereedschap Rubriek op het Forum

Bericht: # 175003Bericht jandoe1000 »

Zou het niet leuk en nuttig zijn om een rubriek 'Gereedschap' toe te voegen aan het technische forum. Het is een regelmatig terugkerend topic op het forum maar de informatie staat nogal verspreid. De rubriek zou kunnen gaan over Renault speciaalgereedschap, maar ook over zelfgemaakt R4 gereedschap en over universeel gereedschap dat in de R4 praktijk handig en nuttig blijkt. Om maar meteen een duit in het laatste zakje te doen: een remvloeistoftester, erg handig voor de eigenaar van de langer stilstaande Vier, betaalbaar en ook een leuk cadeau.
Wellicht kunnen de heren forum-beheerders dit idee handen en voeten geven.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Hanz
Berichten: 3124
Lid geworden op: do apr 04, 2002 2:00 am
Locatie: ZZ9 Plural Z Alpha
Contacteer:

Re: Gereedschap Rubriek op het Forum

Bericht: # 175006Bericht Hanz »

Interessant! Wat meet zo'n ding?
jandoe1000
Berichten: 1674
Lid geworden op: ma dec 08, 2008 2:43 am

Re: Gereedschap Rubriek op het Forum

Bericht: # 175009Bericht jandoe1000 »

Ik denk dat hij met een stroompje meet hoeveel water er in de remolie zit. Remolie trekt water aan. Daardoor daalt het kookpunt. Bij veel remmen kan de remolie dan gaan koken. Dat geeft gasbellen. Die zijn, anders dan vloeistof, samendrukbaar en dan trap je door je rem heen. Onder omstandigheden kan dat lelijk aflopen. Eur 6,99 om dat te voorkomen is niet veel!
Gebruikersavatar
Rik H.
Berichten: 655
Lid geworden op: vr jul 07, 2006 4:35 pm
Locatie: Zwolle

Re: Gereedschap Rubriek op het Forum

Bericht: # 175015Bericht Rik H. »

Dank voor je idee Tim!

Ik zie voor- en nadelen. Een voordeel is dat je, zoals je al schrijft, alle gereedschapsinformatie op één plek hebt. Tips voor de aankoop van gereedschap (tips t.a.v. merk/type), het zelf maken van gereedschap (met veel foto's en recept), en misschien zelfs een uitleen- of huurtopic voor de mensen die zich daar aan willen wagen. Ik denk aan informatie over bijvoorbeeld een lasapparaat, lashelmen, het maken van mallen voor reparatiedelen of om delen op de juiste plek te fixeren, gereedschap om de torsiestaven te verstellen, 3D printen, accu(druppel)laders, multimeters, stroboscooplampen (met eventuele extra functies), puntlasboortjes/frezen en nog veel meer.

Ik zie echter ook nadelen: het al grote technische forum zou er een rubriek bij krijgen. Een ander nadeel kan zijn dat de vulling van deze rubriek afhankelijk is van de innerlijke motivatie om dit te delen met de forumleden. Meestal zijn mensen gemotiveerder om iets te plaatsen als hun probleem er mee wordt opgelost.

Misschien is het een goed idee om wel de topics hierover te starten en ze voorlopig in het technische forum onder "diversen" te plaatsen. Als er voldoende input is over dit onderwerp kan er een aparte rubriek voor gemaakt worden. Het is dan handig als er in de topicnaam duidelijk het woord "gereedschap" staat, zodat de moderatoren het gemakkelijk kunnen vinden.

Nogmaals dank voor het idee. Leuk dat er meegedacht wordt om het forum te verbeteren!
Gele R4 GTL 1984 in duizend stukjes
Plaats reactie