Pagina 1 van 1

Stoepsleutelen

Geplaatst: za jan 27, 2018 2:57 pm
door JelleP
Als eigenaar van een oude auto kun je eigenlijk niet zonder sleutelplek. Als die plek overdekt is, met verwarming, stroom en misschien zelfs een hefbrug, dan heb je het goed voor elkaar. Helaas zijn dit soort plekken in de Randstad schaars. Of, beter gezegd: als je als oldtimerliefhebber voor een R4 kiest is de kans groot dat dat soort luxe niet in je budget zit.

Heeft het sleutelen langs de stoeprand dan alleen maar nadelen? Wel meer nadelen dan voordelen, dat zeker. Voordat je aan een klus begint moet je toch wel een plannetje hebben over hoe je de boel veilig kunt achterlaten als je het niet voor het donker af krijgt. Gelukkig is die definitie van veilig in mijn woonwijk anders dan in bepaalde wijken in bepaalde steden. Ik leg mijn gereedschap misschien nog uit het zicht, maar hou regelmatig dagenlang de deurtjes los van het slot.

De voordelen, vraag je? Je oogst interesse vanuit voorbijgangers. Soms zelfs bewondering. Of medelijden. Een raar oud autootje zonder wielen op assteunen ziet er algauw erg imposant uit. Als je dan zelf tot aan je middel onder de auto ligt met ingewikkeld uitziend gereedschap om je heen heb je het al helemaal gemaakt. Dat je in feite niet goed weet wat je aan het doen bent en achteraf had gewild dat je er niet aan was begonnen en de auto liever naar de garage had gebracht vertel je er natuurlijk niet bij. Heeft ook geen zin; zonder draaiende wielen op z'n minst is de boel weinig mobiel en móet je het wel zelf afmaken.

Afbeelding

'Kun je die gele lampjes nog krijgen?' hoor ik ergens twee meter boven me iemand zeggen. Ik steek mijn met olie, herfstblaadjes en zand besmeurde hoofd van onder de auto vandaan. 'Die gele?' vraag ik. De man, van een leeftijd die doet vermoeden dat hij tot diep in zijn werkzame leven met de huidige klassiekertjes rond heeft gereden, vertelt dat hij er thuis nog wel eentje heeft liggen. Die komt hij binnenkort wel even langsbrengen.

De auto rijdt weer. Alle wielen zitten er weer op, dat was de afgelopen week wel anders. Een moeder uit de buurt met een kleuter aan de hand loopt voorbij. 'Kijk mama, de auto heeft weer wielen!'.
Ik durf zo langzamerhand de tweede poging voor de APK wel weer te wagen. Gelukkig zit de garage letterlijk om de hoek.
De deurbel gaat. De oudere man van vorige week staat voor de deur. Het is precies het juiste lampje, in een mooi origineel doosje. Misschien zelfs wel te mooi om te gebruiken.

Afbeelding

Re: Stoepsleutelen

Geplaatst: za jan 27, 2018 7:25 pm
door Erik
Ja eerder heel veel gedaan sleutelen op straat. Moet zeggen dat ik het niet meer mis. Koppakking vervangen in de regen. Pokke eind fietsen naar de sloop omdat de auto wat nodig had. Wel waren toen de prijsjes leuke auto voor 100 euro. Heerlijk in mijn studenten tijd in f6 scheuren in Groningen met nog een paar gekken. Hier helemaal wel bekend

Nu een heerlijke werkplek aan huis. Leidschendam groot en overzichtelijk en toch heel erg randstad. Ach ja de liefde r4 is gebleven. Inkomen gestegen ;)

Re: Stoepsleutelen

Geplaatst: za jan 27, 2018 11:37 pm
door Jochem de haas
Ik heb gelukkig ook een sleutel ruimte..
Helaas staat er vaak zat een andere project auto op de brug...
Zodat als je even wat moet doen aan de auto waar je opdat moment mee rijd t toch nog weer op de rug of knieën lig/zit sleutelwerk word....maar dan wel binnen.
Ook de randstad......kost wel wat .

Re: Stoepsleutelen

Geplaatst: do feb 01, 2018 2:55 pm
door Jan-Geert
Erik schreef:Ja eerder heel veel gedaan sleutelen op straat. Moet zeggen dat ik het niet meer mis. Koppakking vervangen in de regen. Pokke eind fietsen naar de sloop omdat de auto wat nodig had. Wel waren toen de prijsjes leuke auto voor 100 euro. Heerlijk in mijn studenten tijd in f6 scheuren in Groningen met nog een paar gekken. Hier helemaal wel bekend

Nu een heerlijke werkplek aan huis. Leidschendam groot en overzichtelijk en toch heel erg randstad. Ach ja de liefde r4 is gebleven. Inkomen gestegen ;)
heb volgens mij nog wel fotos op de pc staan , bumperloze f6 was het toch ;)

Re: Stoepsleutelen

Geplaatst: do feb 01, 2018 7:49 pm
door marcGTL.BE
Ik werk meestal op de oprit van mijn woning, zalig die sociale contacten en appreciatie van voorbijgangers.
Marc

Re: Stoepsleutelen

Geplaatst: za feb 03, 2018 1:43 pm
door Erik
Dag Jan Geert idd bumper vrije f6 ! Bumpers op f6 zo lelijk...

Re: Stoepsleutelen

Geplaatst: za feb 03, 2018 2:40 pm
door R4F6GTX Automaat
valt wel mee... Afbeelding
hier was ik de chromen versie aan het monteren dus de rechter hoek staat nog niet op de foto

Re: Stoepsleutelen

Geplaatst: ma feb 05, 2018 10:29 am
door BartF7P
Ik heb gelukkig een "mooie" sleutelplaats aan het huis van mijn ouders. Nuja de verwarming laat wat de wensen over, maar hé ik zit op een paar lekken in het dak na droog en heb een brug die 1m hoog kan.

Maar "vroeger" toen ik nog veel met autocross bezig was vaak op de stoep liggen sleutelen bij vrienden van me. Ook op de cross zelf een versnellingsbak liggen wisselen, door de auto op een stapel wielen te leggen en een geul er onder te graven.

Ondanks het nodige gevloek had het wel iets, en heb je er op één of andere manier achteraf meer voldoening van omdat je het toch maar met beperkte middelen gedaan hebt.

Re: Stoepsleutelen

Geplaatst: ma feb 05, 2018 6:24 pm
door Bertje
Ook met werkplaats wordt het bij mij vaak oprit-sleutelen. De ruimte in de werkplaats is meestal bezet met een of ander langlopend project, maar ook je dagelijkse auto's vragen af en toe aandacht :D