Klassiekers op evenement Zuid-Limburg

Moderators: Rik H., R4F6GTX Automaat, Mark4GTL, Nando

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mark4GTL
Berichten: 2954
Lid geworden op: wo jul 12, 2006 4:36 pm
Locatie: Enschede in het mooie Twente
Contacteer:

Klassiekers op evenement Zuid-Limburg

Bericht: # 170232Bericht Mark4GTL
wo aug 08, 2018 5:35 pm

Onderstaan is ons als bestuur toegezonden;

Beste lezer,

Reden van mijn email is dat ik in de voorbereidingsgroep zit voor de Dieseldagen bij de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM - Simpelveld). Op 18 & 19 mei 2019 vinden de jaarlijkse Dieseldagen plaats. De ZLSM probeert steeds meer de jaren ’60 te laten herleven in de aankleding van onder meer de spoorlijn waarop wij met oude treinen een toeristische treindienst onderhouden. Zoals nu het plan is, zullen we op zaterdag 18 mei fotoritten organiseren met dieseltreinen uit de jaren ’60. De verschillende diesellocs zullen daarbij passende goederenwagons voorttrekken over de spoorlijn. Aankleding is er ondermeer door de klassieke beveiliging langs de spoorlijn.

OUDE AUTO’s
Voor de fotografen is het leuk als er naast de oude treinen ook enkele oude auto’s op verschillende momenten in beeld zijn. Bijvoorbeeld bij een overweg. Het levert een leuk sfeerbeeld op wanneer de trein passeert en er tegelijkertijd een auto uit de beginjaren ’60 voor die betreffende overweg staat te wachten. Of dat er op de parallelweg naast het spoor enkele auto’s geparkeerd staan die passen bij het tijdsbeeld. Bestuurders (en evt. meerijders) van deze auto’s gaan uiteraard gekleed in de stijl van de jaren ’60 om het plaatje compleet te maken.

De vraag is eigenlijk heel concreet of u binnen uw autoclub zou willen vragen of er bezitters van auto’s (jaren 1960 - 1965) zijn, die in eerder genoemd weekend aanwezig willen zijn om ons evenement aan te kleden. Op zaterdag zullen de fotoritten plaatsvinden. Op zondag is er een uitgebreide dienstregeling met reizigerstreinen. Vanzelfsprekend krijgen deelnemers voor dit weekend gratis dagkaarten om met de trein te reizen. De auto’s mogen op de zondag bij een van de grotere stations op een prominente parkeerplaats worden gestald ter verfraaiing van de locatie.

We leggen deze vraag bij een aantal oldtimerclubs neer, zodat we een gevarieerd beeld kunnen schetsen van de 60-er jaren.

Het is nog wat vroeg, maar sommige zaken moeten we tijdig in gang zetten om zeker te weten dat het gaat lukken.

Alvast hartelijke dank voor uw tijd. Ik hoop van u te vernemen.

Vriendelijke groet,

Jan van Keulen
Aanmelden bij >>> https://www.zlsm.nl/ <<<
Automobielen:
Blauwe Volvo 245 uit 1979
Hemelsblauwe Renault 4 L project uit 1967
Renault FUEGO GTL 1983 Grijs
Land Rover 109 Hardtop 1973 Camouflage

Oldtimeridioot...

http://www.mijnrenault4.nl

Hengel
Berichten: 82
Lid geworden op: zo nov 18, 2007 4:35 pm

Re: Klassiekers op evenement Zuid-Limburg

Bericht: # 170245Bericht Hengel
do aug 09, 2018 1:43 pm

Heb je de Dafclub Nederland ook benaderd? Mail kan via dit: https://www.dafclub.nl/dcn/contact/14-externe-contacten

Er zit in die buurt ook een vrij grote groep liefhebbers van Daf die misschien wel willen helpen. Kijk eens op http://www.classic-daf.nl

Plaats reactie