Concours d'Elegance 2017

Moderators: Rik H., R4F6GTX Automaat, Mark4GTL, Nando

Gebruikersavatar
Louis
Berichten: 117
Lid geworden op: za mar 23, 2002 2:00 am
Locatie: arnhem
Contacteer:

Concours d'Elegance 2017

Bericht: # 164878Bericht Louis
do mar 16, 2017 12:00 pm

Renault wederom aanwezig op Concours d’Elégance Paleis Het Loo

Renault tijdens 13e editie van Concours d’Elégance Paleis Het Loo in teken van ‘design en innovatie’
Grootste klassiekerevenement van Nederland op 1 en 2 juli 2017.
Ook dit jaar weer een Concours d'Elegance waarbij Renault Nederland weer flink zal uitpakken. De inzet van onze club is om de oer R4 van Johan den Houter, voorheen van Piet van der Molen hieraan mee te laten doen.
Renault Nederland heeft een persbericht:


SCHIPHOL-RIJK – Renault is ook dit jaar prominent aanwezig op het Concours d’Elégance Paleis Het Loo, dat op 1 en 2 juli in Apeldoorn plaatsvindt. Vorig jaar presenteerde het merk ‘115 jaar autosporthistorie’; dit jaar staat Renault in het teken van ‘design en innovatie’.

Renault staat al sinds de oprichting in 1899 bekend als innovatieve autofabrikant. Het merk won de eerste Franse Grand Prix op een afgesloten circuit, boekte diverse wereldsnelheidsrecords en leverde een grote bijdrage aan de evolutie van de auto. De fabrikant introduceerde eind jaren zeventig de turbomotor in de Formule 1 en behaalde daarmee talloze successen. Sindsdien wordt de expertise met betrekking tot turbotechnologie toegepast in de productieauto’s. In 1984 brak Renault een nieuw segment open met de lancering van de Espace – een pionier op het gebied van ruimteauto’s en de eerste MPV ter wereld.

Op het Concours d’Elégance komt het innovatieve karakter van Renault extra tot uiting door de aanwezigheid van markante designmodellen uit het verleden, waaronder het bijzondere prototype ‘Project 900’ uit 1959: een grensverleggende voorloper op de MPV, die lijkt op een omgekeerde stationwagen, met een achterin gemonteerde 1.690 cm3 V8-motor.
http://oppadmetlo.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Plaats reactie