Havenrondrit Antwerpen zondag 4 oktober 2015

Moderators: Rik H., R4F6GTX Automaat, Mark4GTL, Nando

evenementencommissie
Berichten: 204
Lid geworden op: zo jan 04, 2004 2:00 am
Contacteer:

Havenrondrit Antwerpen zondag 4 oktober 2015

Bericht: # 158775Bericht evenementencommissie
wo sep 23, 2015 9:24 pm

Op zondag 4 oktober 2015 nodigt de R4L Club van België u uit voor haar herfstevenement.

De locatie is misschien een beetje ongewoon want die speelt zich af in een industriële omgeving, namelijk de haven van Antwerpen, een wereldhaven !

Als u dan denkt aan saaie wegen, grauwe gebouwen, verontreiniging en dergelijke ... dan denk ik dat deze rondrit u misschien zal verrassen. Er zijn inderdaad de dokken en de terminals met hun kranen en containers, er zijn de sluizen ( waaronder de grootste sluis ter wereld ), er zijn de zeeschepen die ons doen dromen van exotische bestemmingen en de kleinere boten die de verbinding maken met het hinterland of de naburige havens, kortom een hele haveninfrastructuur die onbevoegden maar half begrijpen.

In die wereldhaven zijn er nog andere zaken te ontdekken, mooie natuurplaatjes, nog steeds bewoonde, door de havenactiviteit ingesloten dorpen, of de bewaarde kerktorens van de verdwenen dorpen, tussen de containers, of de historische forten van de verdediginsgordel ten tijde van Karel V en gemoderniseerd door Napoleon, of één van de eerste autotunnels in Europa, of bijvoorbeeld ook de kerncentrale, enzovoort.

Dit alles kan je met de R4 komen ontdekken op 4 oktober 2015. Profiteer ervan want met de invoering van de LEZ (Low Emission Zone) in januari 2016 zal de stad Antwerpen het gebruik van de oldtimer beperken.

Plaats van afspraak is het Fort Liefkenshoek om 9u30. De aanwezigheid van onze R4L Club staat al vermeld op de website http://www.fortliefkenshoek.be" onclick="window.open(this.href);return false;.

Na de koffie en croissant kunnen we het fort en zijn omgeving bezoeken (gratis). Er is in het fort een belevingsparcours uitgestippeld, zeer amusant voor groot en klein, met onder meer een spiegelpaleis, een bewegend dek van een schip van de Oost-Indische Compagnie, of meer didactisch de geschiedenis van de forten en hun regio.

Daarna rijden we richting Antwerpen langs enkele haventerminals, via de Kallosluis en de oude Waaslandtunnel naar het dok waar het Kerkschip ligt aangemeerd (middagmaal – http://www.kerkschip-antwerpen.be" onclick="window.open(this.href);return false;).

In de namiddag vervolgen we onze tocht op rechteroever langs bruggen en sluizen met een aantal fantastische panorama’s. De rit eindigt in Fort Lillo. En als je er de kaart bijhaalt, dan merk je op dat Fort Liefkenshoek en Fort Lillo tegenover elkaar liggen aan de Schelde.

Plaats en uur :

Zondag 4 oktober 2015 om 9u30 - Fort Liefkenshoek - Ketenislaan, 4 - 9130 Kallo
(dat is op Linkeroever, nabij de Liefkenshoektunnel)
GPS-coördinaten: 51.296155, 4.284668 of volg wegwijzer “ Haven 1974 “.

De R4L Club heeft uitzonderlijk de toelating verkregen om met de R4 op de binnenkoer van het fort te parkeren. Dat worden leuke foto’s.

Deelname:

Leden van de Belgische R4L Club: gratis
Niet – leden : 10 euro / volwassene

Lunch: aan boord van Kerkschip St-Jozef - Houtdok 25a - Haven 25 -2030 Antwerpen
Prijs : 15 euro / persoon * 8 euro / kind
Keuze uit:
- Stoofvlees à volonté
- Koninginnehapje à volonté

Belangrijk: maaltijden reserveren voor 18 september !! via mail : hermandeneef@hotmail.com

Betalen: door overschrijving van het verschuldigde bedrag voor 25 september
op rekeningnummer : IBAN BE78 7340 2900 1086 / BIC KREDBEBB
met vermelding van uw naam + inschrijving Antwerpen.

Meer Info : hermandeneef@hotmail.com

Plaats reactie